Jonge typografie-specialist eltipo houdt allereerste expo in Antwerpen

Jonge wolf eltipo (27) organiseert zijn allereerste expo in Antwerpen. De perfectionistische typografie-specialist valt moeilijk in een hokje te duwen, maar zeker is dat zijn tekenwerk los staat van de commerciële wereld en teruggrijpt naar analoge technieken.

Van 19 tem 22 juni, met een vernissage op 19 juni, kan je het werk van eltipo ontdekken in Antwerpen tijdens zijn eerste solotentoonstelling. Deze expo toont een selectie van zijn pentekeningen in handgetekende flamboyante typo op illustraties met dot shading.

eltipo werkt als grafisch ontwerper bij Pinkeye: een creatieve studio die gevormd wordt door de kruisbestuiving van architecten, grafisch ontwerpers, interieur vormgevers, project managers en retailspecialisten. Daarnaast maakt hij vrij werk waarbij hij de schermen en moderne technieken even aan de kant kan schuiven. ‘Na een hele dag scherm-staren kan het ontspannend werken om ’s avonds een potlood te nemen en wat doodlewerk op papier te kladden. Een expo geven met eigen werk is een uitdaging die al enkele jaren in mijn hoofd dwaalt, maar nog niet voldoende ontwikkeling heeft gehad tot nu toe,’ aldus de grafisch ontwerper.

Arendonk-Brussel-Antwerpen

Als kind werd zijn creativiteit al geprikkeld door de carrosserie van eltipo’s vader: er werd duchtig geëxperimenteerd met verf in de spuitcabine, oud gerief nieuw leven inblazen en oude motocrosshelmen werden kunstwerkjes, voorzien van een likje custom-paint. Dit bleek een voorbode van zijn studies aan Sint-Lukas in Brussel, waar een nieuwe wereld voor hem openging. Intussen heeft hij zich gevestigd in Antwerpen.

‘Er mag ook gelachen worden’

eltipo laat zich beïnvloeden door verschillende subculturen zoals graffiti, extreme sports, tattoo art en party-scènes. ‘In de graffitiwereld worden tags gebruikt voor het afbakenen van territorium, respect afdwingen en het nalaten van een handtekening. Voor de buitenwereld wordt dit vaak aanschouwd als vandalisme, een activiteit waar weinig begrip voor is. Met de humoristische stickers die ik rond plak gaat het ook om je “mark” na te laten, maar op een manier dat nakomende mensen hier ook iets aan hebben. Een grijns op hun gezicht, daar doe ik het voor. Er mag wat meer gelachen worden in deze zure wereld,’ licht eltipo toe.

‘Er is al genoeg grijs’

In de titel van deze expo, ELTIPO’s sEXPOp, vinden we dezelfde toon als de meeste werken die tentoongesteld worden: niet te serieus en met een vette knipoog.

eltipo kiest resoluut voor zwart-wit omdat er al genoeg grijs is in de wereld. Hij legt uit: ‘in uitvoering kies ik vaak voor zwart-wit, omdat er geen groter contrast bestaat. De werken zijn hoofdzakelijk one-off pieces die handgetekend zijn, waarbij gebruik gemaakt wordt van dotshading. Dit is een techniek die afstamt van het pointillisme, waarbij aan de hand van puntjes contrast gelegd wordt tussen kleurschakeringen. Daarnaast experimenteer ik ook met verschillende materialen op zoek naar de geschikte oplossing voor een desbetreffend ontwerp.

Praktisch: ELTIPO’s sEXPOpVernissage: 19 juni vanaf 19u

Hier vind je het Facebook-event:

Open voor publiek: 20-22 juni van 11:00 tot 18:00, 22 juni sluiting om 15:00

Stafcharlotte

Kronenburgstraat 90, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content