John Zorns ‘Obsessions Collective’ exposeert tijdens Gent Jazz

‘Obsessions Collective’, het kunstenaarscollectief rond saxofonist John Zorn, toont tijdens het Gent Jazz Festival werken van jonge kunstenaars in de Zebrastraat. Meteen de eerste expo op Europese bodem.

Gent Jazz Festival en de Stichting Liedts-Meesen brengen van 21 juni tot 28 juli werk van het ‘Obsessions Collective’, het kunstenaarscollectief rond de Amerikaanse jazzmuzikant en -producer John Zorn, voor het eerst naar Europa.

Curator Dany Vandenbossche selecteerde het werk van dertien veelbelovende kunstenaars uit dit collectief voor een unieke tentoonstelling in de expositieruimte Zebrastraat: Scott Irvine, Ashley Thayer, John McVicker, Beatrice Glow, Kate Manheim, Michael Macioce, Bea Lim, Madeline von Foerster, Kyung Jeon, Heung-Heung Chin, Mark Seidenfeld, Zaria Forman en Raha Raissnia

De geselecteerde werken gaan van fotografie en schilderkunst over computer-art tot een video-installatie. Het is de eerste keer dat het ‘Obsessions Collective’ in Europa tentoonstelt.

De expo kadert in het project ‘Zorn at 60’, naar aanleiding van de zestigste verjaardag van creatieve duizendpoot John Zorn, op 14 juli tijdens Gent Jazz Festival. Zorn komt er zijn project voorstellen met onder andere Mike Patton (Faith No More) en Jesse Harris.

Die dag zal gitarist James Moore, voor de opening van de festivaldeuren, een deel van het werk ‘The Book of Heads’ brengen in de Zebrastraat. Een tweede deel van dit werk toont hij ’s avonds op Gent Jazz Festival.

‘Obsessions Collective’ werd in 2010 door Zorn opgericht als een platform voor jonge, professionele kunstenaars die onafhankelijk van het commerciële circuit werken. Hiermee ondersteunt hij een twintigtal beeldende kunstenaars die (nog) niet door een galerie vertegenwoordigd worden. (DB)

Praktisch
‘The Art of The Obsessions Collective’ wordt op 20 juni officieel geopend in de Zebrastraat (Zebrastraat 32, 9000 Gent). Open voor het grote publiek van 21 juni tot 28 juli, op woensdag tot en met zondag, telkens van 14u tot 18u. Wie een Gent Jazz Festivalticket heeft, kan de expo gratis bezoeken. De anderen betalen 2,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content