Iconen abstracte kunst tentoon in Oostende

© Gilbert Swimberghe

De Oostendse galerij XL-ent Art brengt een kleine hommage aan Hilde Van Sumere en Gilbert Swimberghe.

Nu ook steeds meer jonge kunstverzamelaars de abstracte kunst van de jaren ’50 tot ‘2000 herontdekken, brengt de Oostendse Galerie XL-ent Art een kleine hommage aan beeldend kunstenaars Hilde Van Sumere en Gilbert Swimberghe.

Nadat de belangstelling groeide voor de architectuur en vormgeving uit de naoorlogse periode, worden nu ook de beeldende kunstenaars uit de tweede helft van de 20ste eeuw herontdekt. De Galerie XL-ent brengt een kleine expo met werk van Swimberghe en Van Sumere, twee iconen van de abstracte kunst in België.

Van Sumere (°1932) is alom bekend voor haar krachtige geometrische beelden in marmer, staal of plexi. Swimberghe (°1927) evolueerde in de late jaren ’50 tot de abstractie met schilderijen, tekeningen en reliëfs. Zijn werk karakteriseert zich door een soort schijnarchitectuur met zwevende geometrische vormen in een ijle atmosfeer.

Beiden stelden ooit eerder samen tentoon en zijn ook nu nog volop artistiek actief. Hun werk wordt gevolgd door een uitgebreide schare van jonge verzamelaars. (PS)

De expo in Galerie XL-ent (Leopold II laan 4, naast het Casino) loopt van 11 juni tot 1 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content