Groot kunstfeest op Museum Night Fever

© Belvue Museum/Bram Reekmans

Dat een museum al lang geen muffig karakter meer heeft, bewijst Museum Night Fever. Op zaterdag 22 februari openen 24 Brusselse musea hun deuren voor een fris en jong feest met expo’s, concerten, dansvoorstellingen en performances.

Van 19 uur tot 1 uur is het feest in 24 Brusselse musea waaronder De Munt, BOZAR, Le Botanique, het Belgisch Stripcentrum, het Koninklijk Legermuseum en het Joods Museum van België.

Honderden jongeren uit kunstopleidingen en jeugdhuizen organiseren er allerhande evenementen. Zo kan je er onder andere naar acrobatie- en breakdanceperformances gaan kijken of gaan luisteren naar concerten. Verder worden er ook quizzen en rondleidingen door studenten georganiseerd en zijn sommige zalen ingericht als beautysalon of bar.

Museum Night Fever is ondertussen aan zijn zevende editie toe. Dit jaar mogen twintig gelukkigen de nacht doorbrengen in de grote zaal van de Munt, inclusief nachtelijke rondleiding, live muziek en ontbijt. Als afsluiter is er een afterparty door Bulex in Brussels Event Brewery met dj’s in allerhande genres. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content