Gestolen Van Gogh dan toch niet teruggevonden

© EPA

Ondanks eerdere berichten is het schilderij ‘Klaprozen’ van Vincent van Gogh toch nog niet teruggevonden.

Het schilderij ‘Klaprozen’ van Vincent van Gogh is dan toch niet teruggevonden nadat het zaterdag in Caïro gestolen werd. Dat meldt de Egyptische minister van Cultuur Farouk Hosni in een persbericht.

Dat hij daarmee zijn eigen mededeling dat het werk terecht was, tegenspreekt, wijt hij aan een fout van een van zijn medewerkers. “De informatie kwam van Mohsen Shaalan (de medewerker, nvdr.), die ze tijdens een telefoongesprek aan de minister overmaakte. Ook al werd mr. Shaalan gezegd dat het werk terecht was, was dat niet correct”, staat in het communiqué te lezen.

De gestolen Van Gogh, die meer dan 50 miljoen dollar waard zou zijn, was teruggevonden in de handen van twee Italianen die gearresteerd waren op de luchthaven van Caïro, enkele uren na de diefstal van het werk uit een museum in de Egyptische hoofdstad, had de minister eerder verteld.

De precieze redenen van de arrestatie van de Italianen en de omstandigheden waarin dat gebeurde, zijn niet duidelijk. Of ze nu zijn vrijgelaten, is evenmin geweten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content