Fotografen Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman ontvangen eredoctoraat van VUB

Stephan Vanfleteren. © Belga

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) gaat fotografen Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman bekronen met een eredoctoraat voor hun algemene maatschappelijke verdiensten. De uitreiking van de titel van Doctor Honoris Causa vindt plaats op dinsdag 3 augustus tijdens Theater Aan Zee in Oostende.

‘Met deze eredoctoraten en met het partnerschap met Theater aan Zee tonen we ons als een verbonden organisatie en leggen we bewust de brug tussen wetenschap en kunst. Academici en kunstenaars werken immers beiden vanuit nieuwsgierigheid, verwondering, vrijheid, creativiteit en kritisch denken. Dat bewijst het werk van fotografen zoals Stephan Vanfleteren en Dirk Braeckman’, aldus VUB-rector Caroline Pauwels, ook gast-curator voor Theater Aan Zee.

Dirk Braeckman zoekt de grenzen op in de fotografie en nodigt de kijker in zijn werk uit om een eigen zoektocht aan te vatten. Hij geeft de kijker de vrijheid om zijn werk te interpreteren en dat vindt de VUB een schitterende uitbeelding van de waarde van de universiteit dat de gedachten vrij zijn.

Stephan Vanfleteren gebruikt in zijn werk licht en donker, wit en zwart, om aan te zetten tot nadenken en te beroeren. Voor de VUB, met als kernspreuk ‘Scientia Vincere Tenebras’ (‘Door wetenschap de duisternis overwinnen’) hebben zijn foto’s daardoor een bijzondere betekenis. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content