Fotograaf Bruno Barbey overleden, gewezen hoofd agentschap Magnum

© Getty

Bruno Barbey is overleden op 79-jarige leeftijd. De Frans-Zwitserse fotograaf was de voormalige chef van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum en maakte verschillende beroemde reportages.

Bruno Barbey werd geboren in Marokko en trad op 25-jarige leeftijd toe tot Magnum. Hij was er vicevoorzitter voor Europa van 1978 tot 1979, en voorzitter van Magnum International van 1992 tot 1995.

Barbey fotografeerde de grote historische gebeurtenissen van zijn tijd. Hij keerde dikwijls terug naar de locaties van zijn eerste reportages, soms tien of dertig jaar later, en zag fotografie als een werk van herinnering. Dat zegt de Academie voor Schone Kunsten van Parijs in een persbericht.

De fotograaf werd opgemerkt door een eerste reportage in zwart-wit over de Italiaanse maatschappij in de jaren zestig. Hij ontmoette fotografen Marc Riboud en Henri Cartier-Bresson en werd genomineerd voor het lidmaatschap van Magnum. Verschillende grote musea hebben foto’s van Bruno Barbey. Zijn laatste werk, Colour of China, verscheen in 2019. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content