Expo World Press Photo houdt halt in Brussel

© Pietro Masturzo

Tot 28 november is de World Press Photo voor het grote publiek te bezichtigen in het Brusselse Jubelparkmuseum

Tot 28 november is de World Press Photo voor het grote publiek te bezichtigen in het Brusselse Jubelparkmuseum.

De collectie bevat 167 foto’s gemaakt door 62 winnende fotografen uit 22 verschillende landen. Onder de foto’s bevindt zich ook die van de Italiaan Pietro Masturzo. Hij won de 53ste editie van de wedstrijd met een beeld, dat hij in juni 2009 in het Iraanse Teheran schoot. Daarop zijn drie vrouwen die van op een dak hun protest uitroepen bij de bekendmaking van de resultaten na de presidentsverkiezingen te zien.

Andere bekroonde foto’s tonen onder meer Amerikaanse soldaten die het door de Taliban aangestoken vuur aan hun bunker in Afganistan bestrijden, Australische bosbranden, de inhuldigingsdag van Barack Obama, Tiger Woods in actie met golfclubs, Engelse cricketspelers in de Oval, Senegalese worstelaars en tangodansers in Argentinië.

De World Press Photo tentoonstelling doet jaarlijks ruim vijftig landen over de hele wereld aan. De organisatie van de persfotografiewedstrijd heeft als voornaamste doelstelling internationale steun en aandacht geven aan het werk van professionele persfotografen.

World Press Photo, tot 28 november in het Brusselse Jubelparkmuseum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content