Europalia zet in 2013 India in de kijker

© Tarsila do Amaral Licenciameutas

Hoewel de huidige editie met Brazilië nog niet helemaal afgelopen is, blikt Europalia al vooruit naar 2013.

Na Rusland (2007), China (2009) en Brazilië (2011) zet Europalia in 2013 India in de kijker. Europalia kiest dus opnieuw voor een van de zogenaamde BRIC-landen.

Eind oktober 2011 hebben de organisatoren van Europalia in New Delhi een voorakkoord getekend voor de organisatie van het festival in 2013. De ondertekening gebeurde door Suresh K. Goel, directeur-generaal van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR), graaf Georges Jacobs de Hagen, voorzitter van Europalia International, en Kristine De Mulder, directeur-generaal van Europalia International.

Langs Belgische zijde is Philippe Vlerick, CEO van textielgroep UCO en voorzitter van de Belgo-Indian Chamber of Commerce & Industry, benoemd als commissaris-generaal. Aan Indiase zijde is dat dr. Karan Singh, die sinds 2005 voorzitter is van de ICCR. Daarnaast is hij ook de voormalige minister van Gezondheid en Familieplanning en van Onderwijs en Cultuur.

Met het multidisciplinaire kunstenfestival rond India is het tweejaarlijkse Europalia aan zijn 24e editie toe. Het festival opent de deuren in de herfst van 2013.

Brazilië: tussenstand

Intussen loopt de huidige editie van Europalia op zijn laatste benen. De expo’s in Bozar hebben de deuren al gesloten, de tentoonstellingen bij Design Vlaanderen en bij ING lopen binnenkort af. De tentoonstelling in het Jubelpark, ‘Indios no Brasil’, is verlengd tot 15 april.

Hoewel Europalia in het algemeen slechts iets minder bezoekers trok dan de vorige edities, deed vooral de hoofdtentoonstelling in Bozar het niet goed. ‘Brasil.Brasil’ lokte maar 50.000 bezoekers. Ook de communicatie rond enkele theaterproducties liep grondig fout. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content