Dorp Gert Robijns te koop op zoekertjessite

© Elien Haentjens

Het Dorp, dat kunstenaar Gert Robijns op het oude vliegveld van Brustem bouwde, staat intussen te koop op 2dehands.be.

“Ik verkoop Het Dorp niet om pragmatische redenen,” aldus Gert Robijns. “De verkoop is een symbolische daad. Het is er mij om te doen dat je Het Dorp, als tussenvorm tussen het échte Gotem en de perceptie van Gotem, verkoopt, terwijl je het échte dorp eigenlijk nooit kan verkopen. Tegelijk zal iemand anders eigenaar worden van het dorp, terwijl ikzelf eigenlijk eigenaar blijf van het concept.”
Robijns bouwde het dorp op basis van zijn geboortedorp Gotem, dat een paar kilometer verderop ligt. Hij bouwde de dorpskern, namelijk de kerk en pastorij, op 60% van de ware grootte na en schilderde het geheel wit. “Het is een eerbetoon aan mijn grootvader”, stelt Robijns.

Bezoekers krijgen het enkel van op een afstand te zien. “Net zoals bij een regenboog wil ik dat het Dorp een beeld is dat je ziet, maar waar je niet bij kan”, stelt Robijs.

Het Dorp staat op het uiteinde van het oude vliegveld van het dorpje Brustem bij Sint-Truiden, dat de afgelopen dagen in het nieuws kwam door de plannen van Herman Schueremans om er zijn Rock Werchter vanaf 2012 te organiseren.

Elien Haentjens

Het Dorp staat nog tot 30 oktober in Brustem. Bieden op Het Dorp kan op 2dehands.be. Het werk staat in de rubriek kunst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content