Benefiet in Vooruit brengt 100.000 euro op voor Nepal

© Cathérine Ongenae

Een benefiet voor drie vzw’s die zich inzetten voor Nepalese kinderen haalde vlot 100.000 euro binnen. Een veiling van ruim honderd kunstwerken bracht ongeveer 70.000 euro op, een comedyshow en optredens nog eens dertigduizend euro.

Dat meldt initiatiefnemer Bart Van Aken van de vzw De Vrienden van Troje. “Dit overtreft alles”, zegt hij. Op de veiling waren ongeveer 300 mensen aanwezig.

“Ik had een streefdoel van 100.000 euro gezegd in een opwelling, maar dat hebben we vlotjes gehaald.”

Ongeveer 95 procent van de kunstwerken raakten verkocht en brachten bijna 70.000 euro op. Hoge bedragen werden onder meer geboden voor werk van fotografen Thomas Bogaert en Dirk Braeckman, beeldend kunstenaars Berlinde De Bruyckere en Rinus Vandevelde. Een ring met diamanten van Ann Demeulemeester, instelprijs 10.000 euro, ging nog niet onder de hamer. De onverkochte werken wordt nog een maand online aangeboden op www.paardvantroje.be, er komt overigens nog steeds werk van kunstenaars bij.

Kathmandu Jazz Conservatory

Het programma in de Gentse Vooruit startte donderdagavond om 17 uur met een boekenstad waar Vlaamse en Nederlandse auteurs gesigneerd werk aanboden. Naast de veiling gaven Wouter Deprez, Carll Cneut en Ruben Focketeyn een extra voorstelling van de vertelling “Klei”, waarop 300 aanwezigen waren. In de Concertzaal waren er optredens van Nordmann, dEUS en Kenji Minogue, goed voor 600 verkochte tickets in voorverkoop.

De comedyshow en de optredens brachten minstens 30.000 euro in het laatje.

De opbrengst van de avond gaat naar drie projecten voor kinderen in Nepal, waaronder twee Belgische vzw’s. Shangrila Home, een vzw uit Antwerpen, vangt al meer dan twintig jaar straatkinderen, weeskinderen en kinderen met een moeilijke thuissituatie op in Kathmandu. De organisatie CPCS-INT, met als thuisbasis Noiseux in de provincie Namen, biedt al meer dan vijftien jaar hulp aan kinderen in Kathmandu en doorheen Nepal. Tot slot gaat er ook steun naar het Kathmandu Jazz Conservatory, dat door middel van muziekonderwijs kinderen helpt in hun persoonlijke ontwikkeling.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content