Bekijk wereldberoemde kunstwerken in HD vanuit uw bioscoopzetel

© Kunst in de Cinema - Kinepolis

Wel eens overwogen een museum binnen te stappen, maar ergert u zich aan de lange wachtrijen? Gefrustreerd omdat u de schoonheid van ‘Sterrennacht’ niet in rust en stilte kon beleven? Dan is dit concept zeker iets voor u

‘Kunst in de Cinema’, zo heet het project van Kinepolis, waar men blijkbaar geen fan is van alliteraties. De bioscoopketen wil kunstliefhebbers in high definition laten genieten van de werken van de grootste kunstenaars aller tijden. Vanuit ’s werelds meest beroemde musea wordt gedetailleerde informatie over historische kunstwerken gegeven en bieden de voorstellingen een exclusieve kijk achter de schermen.

“Vorig jaar lanceerden we voor het eerst het project ‘Kunst in de Cinema’ en met meer dan 12.000 bezoekers bleek dat meteen een groot succes te zijn. De reacties van klanten op deze voorstellingen, gefilmd vanuit musea wereldwijd, waren uitermate positief,” vertelt Tom Dhaenens, Product Manager bij Kinepolis, “Naast opera en ballet stellen we dus nu met trots een bijkomend seizoen van ‘Kunst in de Cinema’ aan het publiek voor.”

Het project is bovendien niet enkel voor de kunstminner: Kinepolis wil met Kunst in de Cinema de drempel naar cultuur en kunst verlagen. “Niet iedereen stapt onmiddellijk een museum binnen, maar met dit programma brengt Kinepolis kunst dichterbij de mensen,” aldus Dhaenens. Het concept laat bezoekers kennismaken met onder andere werken van de Franse kunstenaar Renoir vanuit de Barnes Foundation in Philadelphia tot de schilderijen van Monet vanuit Londen.

De kunstdocumentaire ‘Florence & The Uffizi Gallery‘, waarbij de mooiste kunstwerken uit de tijd van Michelangelo getoond worden, mag op donderdag 25 februari om 20u15 en zondag 28 februari om 14u45 de spits afbijten. Voor het volledige programma van de zes verschillende voorstellingen tussen 25 februari en 26 juni 2016, bekijk de websitewww.kinepolis.be.

‘Kunst in de Cinema’ zal doorgaan in Vlaanderen (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Oostende) en in Wallonië (in Kinepolis Bruxelles, Imagibraine en Liège). Een ticket kost €13,50 of €11,50 (met de Kinepolis Student Card of met groepen vanaf 10 personen) en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content