Art Amsterdam krijgt online variant

© EPA

Als eerste kunstbeurs ter wereld pakt Art Amsterdam uit met een online variant.

Via het online platform kunnen exposanten van Art Amsterdam hun kunstwerken niet alleen in de fysieke ruimte, maar ook op een virtuele stand aanbieden. “We zijn verheugd dat we de handen ineen hebben geslagen met openartcollection.com om dit initiatief als eerste ter wereld te lanceren”, stelt directeur Edo Dijksterhuis. Door de werken ook op internet aan te bieden vergroot het potentieel koperspubliek. Op die manier wil Art Amsterdam de dynamiek van het koop- en verkoopproces versterken. Een dag voor de echte beurs opent, kunnen geïnteresseerde kopers de beurs online al bezoeken. Bovendien blijft de virtuele beurs nog een maand na afloop online en kunnen de galeriehouders er meer werken aanbieden dan op de beurs zelf. Ruim 70 exposanten tekenden al in voor de virtuele beurs, die gratis toegankelijk is.

Voor zijn online beurs werkt Art Amsterdam samen met openartcollection.com, een bedrijf uit New York dat gespecialiseerd is in virtuele netwerken voor collectioneurs en online kunstbeurzen.

Net zoals in heel wat andere sectoren doet het internet in de wereld van de kunst steeds meer zijn intrede. Zo halen veilinghuizen zoals Christie’s en Sotheby’s intussen zo’n 15 procent van hun omzet uit online veilingen.

Elien Haentjens

Art Amsterdam, van 11 tot 15 mei in Amsterdam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content