Anonieme kunstveiling beleeft Belgische première

© Punctum

Door de kunstwerken anoniem te veilen wil Dead Darlings ze loskoppelen van de naam en faam van hun maker.

Na passages in Amsterdam en Rotterdam beleeft ‘Dead Darlings’ zijn Belgische première in Gent. Om de kunstwerken voor zichzelf te laten spreken wordt de naam van de maker pas na afloop van de veiling bekend gemaakt.

Op de anonieme kunstverkoop komen werken aan bod die hun relevantie binnen het oeuvre van de kunstenaar verloren hebben, maar die voor de kunstenaar zelf nog wel van belang zijn. Het concept stelt de reguliere veilingen, waarbij de naam van de kunstenaar de marktwaarde voor een groot deel bepaalt, sterk in vraag.

Tijdens de veiling gaat onder andere werk van Dirk Braeckman, Bert Danckaert, Bieke Depoorter en Karin Borghouts onder de hamer. De inzetprijs van alle werken ligt beneden de 50 euro en de opbrengst gaat, op de drukkosten na, volledig naar de kunstenaars.

Voor het evenement slaan de Belgische vzw Punctum, die (hedendaagse) fotografie promoot, en de Nederlandse organisatie Dead Darlings de handen in elkaar. Tania Theodorou en Lina Ozerkina lanceerden hun concept in 2005 in Amsterdam.

Elien Haentjens

Dead Darlings, op 3 december vanaf 19 uur in de Cirque of het anatomisch auditorium van de KASK, Louis Pasteurlaan 2 in Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content