54ste Biënnale van Venetië zaterdag van start

© Belga

De Brussele kunstenaar Angel Vergara vertegenwoordigt ons land in het Belgische paviljoen.

Zaterdag gaat in Venetië de 54ste Biënnale van start. Tot eind november zullen 89 kunstenaars van over de hele wereld er hun werk aan het publiek tonen.

Het Belgische paviljoen biedt dit jaar onderdak aan de Brusselse kunstenaar Angel Vergara. De tweejaarlijkse Biënnale van Venetië opent zaterdag de deuren voor het publiek. 83 landen een eigen paviljoen. Een record, want in 2009 waren dat er nog 77. Andorra, Haïti, Bangladesh en de Verenigde Arabische Emiraten nemen voor het eerst deel aan de Biënnale.

Het Belgische paviljoen zal dit jaar helemaal ingenomen worden door het werk ‘Feuilleton’ van Angel Vergara. De Brusselse kunstenaar, die Luc Tuymans vroeg als curator van het project, werd geselecteerd door de Franse gemeenschap. ‘Feuilleton’ bestaat uit zeven videoschermen, die elk een van de zeven hoofdzonden voorstellen, en speelt met triviale beelden uit de dagelijkse realiteit.

Daarnaast zullen nog meer Belgen aanwezig zijn op de Biënnale. Het gaat om Jan Fabre, Koen Vanmechelen, Hans Op de Beeck, Axel Vervoordt en Kobe Matthys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content