5 tips voor het Kunstenfestivaldesarts

© /

Dat Brussel leeft en dat er theater, dans, performance, film en beeldende kunst door zijn aderen stroomt, daar zal het Kunstenfestivaldesarts u andermaal van overtuigen. Vijf tips.

Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival

De Brusselse filmmaker Fabrizio Terranova bezocht in Zuid-Californië de kenniswetenschapster, feministe en sciencefictionliefhebster Donna Haraway. De arme vrouw kreeg de man pas weken later weer buiten, wat een intiem portret opleverde.

Climax of the Next Scene

Jisun Kim schreef ooit in naam van de Zuid-Koreaanse minister van Cultuur, Sport en Toerisme een vacature uit voor geheim agenten. Alleen al daarom zou u alles wat deze kunstenares bedenkt, moeten volgen. In haar videodrieluik Climax of the Next Scene onderzoekt ze onlinegames.

Cabaret Crusades: The Secrets of Karbala

Als Wael Shawky uw geschiedenisleraar geweest was, dan was u misschien wel bij de les gebleven. In het derde deel van zijn animatiefilmtrilogie Cabaret Crusades toont Shawky de historische machtsstrijd tussen sjiieten en soennieten aan de hand van glazen marionetten.

Grands travaux

Een jaar lang opnieuw naar school gaan. Dat deden filmmakers Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes. Ze brachten dat jaar door met de leerlingen van het vierde jaar elektrische installaties op de Brusselse beroepsschool Anneessens-Funck en studeerden af met een indringende documentaire.

Tropical Malady

Geen betere plek om het koortsdromerige Tropical Malady, de doorbraakfilm van Apichatpong Weerasethakul uit 2004, te bekijken dan het Zoniënwoud. Deze regenwoudromance tussen twee mannen werd destijds in Cannes op boegeroep onthaald maar kreeg er van Quentin Tarantino wel de Juryprijs.

Sam De Wilde

Kunstenfestivaldesarts, van 6 tot 28 mei. Bekijk het volledige programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content