3D fotoexpo zonder speciaal brilletje

Zes Belgische topfotografen zijn in opdracht van Nintendo aan de slag gegaan met de Nintendo 3DS camera van de nieuwe spelconsole. Het resultaat is een 3D fototentoonstelling geworden zonder dat toeschouwers gebruik moeten maken van een speciale bril.

Volgens het Japanse bedrijf gaat het om een wereldpremière. Zowat 50 foto’s zijn dinsdag onthuld in het kunstcentrum Wiels in Brussel. Fotografen Alain Breyer, Michiel Hendryckx, Johan Jacobs, Jimmy Kets, Marco Mertens en Henk Van Cauwenbergh hebben het centrale thema “diepte” elk op hun eigen manier geïnterpreteerd. Elke foto is zowel te zien in 2D volgens de traditionele technieken als in 3D op het scherm van de spelconsole.

De unieke 3D fototentoonstelling is voor het grote publiek toegankelijk van 2 tot 15 april in de hallen van Tour & Taxis.

“De Nintendo 3DS is meer dan alleen een spelconsole, ze geeft extra reliëf aan mijn foto’s. Daarnaast versterkt het 3D effect de link tussen personage en object op de foto”, aldus Alain Breyer.

De nieuwe Nintendo 3DS wordt op 25 maart gelanceerd en laat gebruikers toe 3D-games te spelen, 3D-foto’s te maken en 3D video’s te bekijken zonder het gebruik van een speciale bril.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content