Video: Charles M. Schulz tekent Charlie Brown

Charlie Brown © .

In deze video vertelt Charles ‘Sparky’ Schultz over zijn beroemde cartoonpersonage Charlie Brown terwijl hij hem in 45 seconden op papier zet. De striptekenaar verhaalt over de inspiratie voor de tegenslagen van zijn geesteskind.

Het fragment maakt deel uit van de nooit uitgegeven documentaire A Boy Named Charlie Brown.In de video komen we te weten dat de tegenslagen die Charlie tegenkomt in de stripreeks Peanuts altijd te maken hadden met het ongeluk dat de tekenaar zelf te verwerken kreeg.

In de voice-over haalt Schulz spelletjes golf en bridge aan die hij verloor, maar uit interviews en de biografie van David Michaelis weten we dat zijn ongeluk en verdriet dieper geworteld was. De striptekenaar en geestesvader van Charlie Brown en Snoopy gaf toe dat hij zichzelf niet altijd begrepen voelde en de indruk had dat hij er niet helemaal bij hoorde.

Hij had een melancholische ziel waar hij ook zijn strippersonage Charlie Brown mee opzadelde. Hoewel Schulz zijn ouders hoog in het vaandel droeg, waren ze niet altijd even betrokken in het leven van hun enige kind. Hun afstandelijkheid tegenover hun zoon en de eenzaamheid die hij daardoor ervoer, wakkerden zijn onzekerheid aan.

Een thema dat we steeds zien terugkeren in de Peanuts-reeks, maar dan op een komische manier. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content