Uitgeverij Le Lombard 70 jaar, brengt feestalbum van 777 pagina’s uit

© BELGAIMAGE

Uitgeverij Le Lombard mag dit jaar 70 kaarsjes uitblazen. De Brusselse uitgeverij publiceert in samenwerking met éditions Moulinsart, een verjaardagalbum van… 777 pagina’s. Dat is een verwijzing naar het motto van het stripblad, dat het bestemd was voor “jongeren van 7 tot 77 jaar”.

In 1946 verscheen op initiatief van Hergé en Raymond Leblanc ook het eerste nummer van het stripweekblad Kuifje en zijn Franstalige tegenhanger Journal de Tintin. Om haar 70e verjaardag te vieren, geeft de uitgeverij nu een bijzonder album uit.

Met “La Grande Aventure du Journal Tintin” belooft het uitgevershuis – voorlopig enkel in het Frans – meer dan 600 bladzijden strips vergezeld van een retrospectieve chronologie van het weekblad. Een heel aantal pagina’s is nooit eerder verschenen in album en krijgt zo een tweede leven na hun verschijning in het weekblad, vertelt Le Lombard.

Meer dan 80 auteurs werkten mee aan het verjaardagsalbum waarin Hergé een ereplaats krijgt. Meer dan 70 pagina’s zijn gewijd aan zijn samenwerking met Le Journal de Tintin, aan de hand van zijn vele covers of bijdragen aan de verschillende rubrieken in het stripblad. Het album wordt verkocht aan 49 euro. (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content