The Green Mile-boekenreeks wordt opnieuw uitgebracht

Stephen King © Steve Schofield

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de boekenreeks The Green Mile van Stephen King brengt de Amerikaanse uitgeverij Scribner de vervolgverhalen opnieuw op de markt.

Het verhaal over de ontmoeting tussen dodencelbewaker Paul Edgecombe en gevangene John Coffey werd in 1996 uitgegeven als reeks. Het eerste deel, The Two Dead Girls, kwam op 28 maart 1996 uit. Een jaar nadien werd de reeks een eerste keer gebundeld in één boek. In 2007 bracht de Amerikaanse uitgeverij Subterranean Press drie versies uit van het boek ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de serie.

Nu wordt het boek dus opnieuw in verschillende delen uitgegeven, maar deze keer in digitale vorm. Dat meldt Entertainment Weekly. Het eerste deel is nu al beschikbaar. Op 26 april volgt The Mouse on the Mile. Het derde verhaal, Coffey’s Hands, wordt op 10 mei uitgebracht, The Bad Death of Eduard Delacroix op 24 mei. Night Journey verschijnt op 7 juni en het laatste deel, Coffey on the Mile, wordt verwacht op 21 juni.

Het is overigens een druk jaar voor de fans van de schrijver van horror-, sciencefictionverhalen en thrillers. De verfilming van het boek Cell komt immers nog dit jaar in de cinemazalen. De verfilming van The Dark Tower wordt in 2017 verwacht. Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat The Shining-sequel Doctor Sleep wordt verfilmd. Sinds 11 april 2016 is ook de miniserie 11.22.63, over wat er zou gebeurd zijn als president Kennedy niet was doodgeschoten in 1963, te zien op Fox. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content