Striptekenaars redden enige Nederlandstalige stripwinkel in Brussel

© Belga

Verschillende binnen- en buitenlandse striptekenaars doneerden samen een honderdtal tekeningen voor een onlineveiling om het voortbestaan van stripwinkel B-Gevaar te verzekeren.

De Brusselse stripwinkel het B-Gevaar bestaat al 25 jaar. Nadat de eigenaar, Eric Deneyer, een noodkreet had geslagen, kreeg hij spontaan hulp van binnen- en buitenlandse striptekenaars om het stukje strippatrimonium te redden met een onlineveiling. Onder andere Marc Sleen, Charel Cambré, Romano Molenaar, Fred de Heij, Marvano, Stassen en Kristof Spaey stelden samen een honderdtal originele tekeningen ter beschikking. Daar zitten enkele topstukken tussen. Zo is het de eerste keer dat een originele pagina van de populaire serie Amoras, een spin-off van Suske en Wiske, op de markt verschijnt.

Ook Marc Sleen levert met vijf gesigneerde luxealbums een belangrijke bijdrage aan de veiling. Sleen wordt ook wel gezien als de “peetvader” van stripwinkel B-gevaar omdat de naam van de winkel afgeleid is van een titel uit zijn successerie Nero.

De veiling vindt online plaats via het veilinghuis Catawiki en loopt nog tot en met zondag 3 april. Veilingmeester Jacques Pels heeft hoge verwachtingen en schat de opbrengst op zo’n 20.000 euro. Bovendien doet Catawiki bij uitzondering ook afstand van de verkoperscommissie, zodat er zoveel mogelijk geld naar B-Gevaar gaat. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content