Stephen King nerveus door vervolg op The Shining

© Reuters

Op 24 september komt Stephen Kings vervolg op The Shining uit. Aan BBC vertrouwde de schrijver toe dat hij zenuwachtig is. King is bang dat iedereen het nieuwe werk zal vergelijken met zijn voorganger.

Op 24 september komt Stephen Kings vervolg op The Shining uit. Aan BBC vertrouwde de schrijver toe dat hij zenuwachtig is. King is bang dat iedereen het nieuwe werk zal vergelijken met zijn voorganger.

Doctor Sleep heet het vervolg op The Shining dat op 24 september gelanceerd wordt. Stephen King wilde een vervolg schrijven op zijn bestseller omdat mensen hem bleven vragen wat er nog geworden was van “that kid from The Shining“. In het boek wordt Danny Torrance een sociaal werker in een tehuis waar hij zijn ‘Shining’ gave gebruikt om stervende mensen van deze wereld naar de volgende te helpen. Hij ontmoet een 12-jarig meisje dat deze gave ook bezit en wordt achternagezeten door vampiers die zich voeden met kinderen zoals zij.

Aan de BBC vertelde King dat hij de reacties op zijn nieuwe boek angstvallig afwacht. De auteur verwacht dat de overgrote meerderheid Doctor Sleep zal vergelijken met The Shining. Deze verwachtingen zijn ook gestoeld op online onderzoek dat de auteur heeft gedaan om na te gaan wat zijn fans over de naderende publicatie schrijven.

King schreef The Shining toen hij 28 jaar oud was. Ondertussen is hij 65 en heeft hij naar eigen zeggen een meer volwassen schrijfstijl aangenomen. Hij hoopt dan ook dat zijn fans positief zullen reageren op het nieuwe werk. Hoewel heel wat fans hebben gesteld dat ze het vervolg nooit zo goed zullen vinden als het origineel, blijft King toch voorzichtig optimistisch.

Een groot deel van zijn origineel lezerspubliek is ondertussen ook een stuk ouder dan in de tijd van The Shining. King is bang dat ze verwachten om dezelfde soort angst te zullen ervaren tijdens het lezen dan toen ze jonger waren. Volgens de auteur kan je dat als volwassene nooit meer evenaren. Daarom koos hij er ook voor om een meer volwassen boek te schrijven. De enige manier om hen te doen sidderen en beven is door de lezers te binden aan de personages. Ze moeten echt meeleven, alvorens angst te kunnen voelen. Dat is volgens King de sleutel tot succes bij het schrijven van een thriller. En aangezien The King of Horror ondertussen al veertig jaren actief is, zal hij het wel weten. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content