Stephen Fry in autobiografie: ‘Ik snoof zelfs cocaïne in Buckingham Palace’

© Reuters

In zijn nieuwe autobiografie ‘More Fool Me’ neemt acteur en schrijver, Stephen Fry (57), geen blad voor de mond. In het boek vertelt hij openlijk over zijn langdurige verslaving aan cocaïne. “Het was alsof de drug mij een tweede bestaan kon geven.”

Gerespecteerd acteur, schrijver en stand-up comedian Stephen Fry was lang verslaafd aan de harddrug cocaïne. In The Daily Mail lezen we dat hij in zijn nieuwe autobiografie ‘More Fool Me’, de opvolger van ‘The Fry Chronicles’, vrijuit praat over die periode. “Hoe kan ik ooit uitleggen waarom ik zo veel tijd en geld verspilde aan die 15 jaar durende gewoonte? Tien- of honderdduizenden dollars en even veel uur spendeerde ik aan het snuiven. Ik had ze kunnen spenderen aan schrijven, optreden, denken, sporten en leven.”

Tot in Buckingham Palace

De comedian snoof werkelijk overal: van clubs tot de kantoren van de BBC, de redactie van onder andere the Times en zelfs Buckingham Palace. “Ik kan het niet ontkennen. Ik beken dat ik de wet overtreden heb en op openbare plekken de drug gebruikte. Je kan zeggen dat ik al die prachtige paleizen, edele domeinen en elegante, eerlijke etablissementen oneer heb aangedaan.”

Hij wilt van de gelegenheid gebruik maken om zijn excuses aan te bieden. “Ook aan alle honderden privéwoningen, kantoren, tafels, schouwen en andere gladde oppervlakken.”

4 gram

Fry zegt dat zijn druggebruik een simpele reden had. “Ik was niet depressief of stond niet onder druk. Ik deed het ook niet omdat ik ongelukkig was, maar omdat ik het ongelofelijk leuk vond.” Hij bouwde stilaan een netwerk van dealers uit in Londen. Toch verzekert hij ons dat hij ’te preuts was’ om heroïne of crystal meth te nemen, maar zijn drang naar het witte poeder was niet te verzadigen.

“Op het einde van de jaren tachtig dacht ik er zelfs niet aan om ’s avonds buiten te komen zonder drie of vier gram cocaïne op zak. Dat zou zijn als zonder mijn benen te vertrekken. Ik durf te zeggen dat coke klaarstond en mij aan het opwachten was. De echte reden waarom ik het toeliet een deel van mijn leven te worden, is dat ik het gevoel had dat het me een tweede bestaan kon geven.”

Uiteindelijk concludeert Fry: “Ik zou cocaïne zelfs niet aanraden aan mijn grootste vijand.”

De autobiografie ‘More Fool Me’ werd op 25 september gelanceerd in Groot-Brittannië. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content