Stefan Hertmans enige Belg op shortlist Gouden Boekenuil

De enige Belg op de shortlist van de Gouden Boekenuil 2014 is Stefan Hertmans, die genomineerd werd voor zijn boek “Oorlog en terpentijn”.

De enige Belg op de shortlist van de Gouden Boekenuil 2014 is Stefan Hertmans, die genomineerd werd voor zijn boek “Oorlog en terpentijn”. Dat meldt de website van de Gouden Boekenuil.

De vakjury, voorgezeten door Friedl’ Lesage, nomineerde daarnaast “De vergelding” van Jan Brokken, “De republiek” van Joost De Vries, “Mischa” van Hans Münstermann en “La Superba” van Ilja Leonard Pfeijffer.

Op de longlist van twintig kanshebbers stonden naast Stefan Hertmans nog vier Belgen: Tom Lanoye (“Gelukkige slaven”), Saskia De Coster (“Wij en ik”), Dimitri Verhulst (“De laatkomer”) en Jonathan Robijn (“De stad en de tijd”).

In 2013 ging de Gouden Boekenuil naar Oek de Jong voor “Pier en oceaan”. Tommy Wieringa kreeg de Prijs van de Lezersjury voor “Dit zijn de namen”.

De auteur die door de vakjury gekozen wordt tot Gouden Boekenuil 2014 krijgt een geldprijs van 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre. De genomineerden voor de shortlist krijgen 1.000 euro. De winnaar van de Prijs van de Lezersjury, die bestaat uit 100 Vlaamse lezers, krijgt 2.500 euro en een pen van Montblanc.

De Gouden Boekenuil wordt uitgereikt op 24 april. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content