Schrijver Game of Thrones deelt hoofdstuk van nieuw boek

Sansa Stark © .

George R.R. Martin heeft via zijn persoonlijke website een hoofdstuk van The Winds of Winter gedeeld. De passage zal verschijnen in het zesde deel van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, de serie waarop televisiereeks Game of Thrones zich baseert.

Het hoofdstuk, dat de schrijver publiceerde op zijn website, verhaalt over het personage Sansa Stark. Het laatste point-of-view hoofdstuk van dit karakter dateert al van 2005, in het boek ‘A Feast For Crows’.

De 66-jarige Martin kreeg kritiek van fans omdat de televisiereeks de boeken aan het inhalen zijn en hij dus te traag schrijft. De auteur liet weten dat hij niet overhaast wil schrijven en daarom zijn tijd neemt voor zijn populaire boekenreeks. ‘De druk vergroot ieder jaar. Het belangrijkste lijkt mij dat de boeken zo goed mogelijk geschreven worden.’

De schrijver denkt ook aan de toekomst. ‘Over vijftig jaar kan het mensen niet meer schelen hoeveel tijd er tussen de boeken zat, maar wel of ze goed geschreven zijn.’

Het vijfde seizoen van Game of Thrones gaat op 12 april van start. Zij die hun nieuwsgierigheid niet meer kunnen bedwingen, kunnen surfen naar de site van Martin om het hoofdstuk over Sansa Stark te raadplegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content