Schrijfstoel JK Rowling onder de hamer voor 345.500 euro

© AFP

De stoel waarin JK Rowling de eerste twee boeken van de “Harry Potter”-reeks geschreven heeft, is onder de hamer gegaan voor 394.000 dollar (345.500 euro). Dat heeft veilinghuis Heritage Auctions verklaard

De anonieme koper betaalde meer dan acht keer de openingsprijs voor de stoel tijdens de veiling in het Waldorf-Astoria hotel, aldus het veilinghuis nog. JK Rowling zat in een eikenhouten stoel, in de stijl van de jaren 30, toen ze in Edinburgh (Schotland) de manuscripten schreef voor “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (“Harry Potter en de Steen der Wijzen”) en “Harry Potter and the Chamber of Secrets” (“Harry Potter en de Geheime Kamer”).

Na het succes van haar boekenreeks beschilderde ze de stoel met woorden, waaronder de zin “Ik schreef Harry Potter terwijl ik op deze stoel zat”. Ze doneerde het meubelstuk in 2002 aan een veiling voor het goede doel, waar het werd verkocht voor 21.000 dollar. In 2009 werd de stoel opnieuw verkocht voor 29.000 dollar. De “Harry Potter”-boeken werden wereldwijd in 73 talen vertaald, en er werden al 450 miljoen stuks van verkocht. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content