Ryan Adams werkt aan stripreeks en bijhorende soundtrack

Ryan Adams © .

Maak je klaar voor een nerdgasm: singer-songwriter Ryan Adams is in de weer met zijn eigen stripreeks terwijl hij tourt. Ook werkt hij aan nummers die de tekeningen aanvullen.

Tijdens een interview met Marvel.com vertelt Ryan Adams over zijn obsessie met comics. Hij is zelfs zo geobsedeerd dat hij aan een eigen reeks werkt. De bedoeling is dat ze worden gelanceerd met een bijhorende soundtrack.

Als ontspanning tijdens het touren zit Adams uren achter de tekentafel om zijn nieuwe creatieve project aan te vullen. Hij is al voor drie vierde klaar met zijn reeks en is naarstig op zoek naar de juiste mensen om zijn strips in te kleuren. Adams wil zijn tekeningen op een klassieke eighties manier laten inkleuren. ‘Ik wil dat je kan zien dat het door een pers is gegaan en dat de kleine bolletjes zichtbaar zijn,’ licht hij toe. Als de artiest niemand vindt die het op die manier kan realiseren, geeft hij de reeks uit in zwart-wit.

Ook praat hij in het interview over zijn favoriete comics, die bovendien vaak inspiratie vormden voor zijn nummers. Zo is hij grote fan van Our Army at War en The ‘Nam, Spider-Woman, Secret Defenders, Adolescent Radioactive Black Belt Hamsters en het werk van Bill Sinekiewicz. Het werk van deze laatste noemt hij zelfs ‘de mooiste kunst die ik ooit heb gezien.’ (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content