Pieter Aspe en Alex Agnew maken Suske en Wiske-strip voor het goede doel

Alex Agnew © gf

Binnenkort verschijnen zes nieuwe Suske en Wiskealbums exclusief bij Het Laatste Nieuws. Geen gewone strips, maar de hersenspinsels van BV’s, die samenwerkten met bekende striptekenaars. De opbrengst van de actie gaat naar SOS Kinderdorpen.

Suske en Wiske zijn instituten in de Vlaamse stripwereld. Niemand begint er zomaar aan te morrelen, maar voor SOS Kinderdorpen werd een uitzondering gemaakt. Zes bekende Vlamingen kregen de kans om hun eigen verhaal rond het beroemde duo te schrijven. Daarvoor werkten ze samen met bekende striptekenaars.

Daar kwamen verrassende combinaties uit voort. Staf Coppens stuurde samen met Ivan Adriaenssens Suske en Wiske naar de prehistorie. Jan Verheyen ging de uitdaging aan met cartoonist Jan Bosschaert. Thrillerauteur Pieter Aspe ging aan de slag met cartoonist Kim. Studio Brusselstem Siska Schoeters en Ilah lieten Sus en Wis een dagje naar Tomorrowland gaan. Ook Alex Agnew (zijn verhaal heet De groffe grapjas) en Tom Waes waagden zich aan een eigen strip.

De zes bijzondere uitgaves verschijnen vanaf 26/9 exclusief bij Het Laatste Nieuws en kosten 6,90 per stuk. De opbrengst gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content