Nieuw boek van J.K. Rowling is alweer bestseller

De nieuwe roman ‘The Casual Vacancy’ van J.K. Rowling verkocht de eerste week maar liefst 124.603 exemplaren in Groot-Brittannië. Daarmee schoot het boek meteen naar de top van de bestsellerslijst.

J.K. Rowling, de bekende schrijfster van de Harry Potter-reeks, heeft met de The Casual Vacancy haar eerste boek voor volwassenen uit. De roman mocht na de lancering dan wel op gemengde kritieken onthaald worden, in de winkel ging het boek bijzonder vlot over de toonbank.

Op een week tijd werden in Groot-Brittannië maar liefst 124.603 stuks verkocht, meteen goed voor het bestverkochte boek van de week. De cijfers blijven wel ver uit de buurt van die van het laatste deel over de avonturen van de bebrilde tovenaar. De eerste week dat ‘Harry Potter en de Relieken van de Dood’ in de rekken lag, werden ruim 2,6 miljoen exemplaren aan de man gebracht.

Daartegenover staat dat The Casual Vacancy tien keer meer werd verkocht dan de nummer twee in de huidige Britse bestsellerlijst, ‘1356’ van Bernard Cornwell. En vooral: The Casual Vacancy is de snelst verkopende hardcover roman sinds The Lost Symbol van Dan Brown, dat in 2009 zowat 550.000 keer over de toonbank ging op een week tijd.

The casual vacancy komt op 17 oktober in het Nederlands uit, onder de titel Een goede raad. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content