Misdaadauteur Elmore Leonard overleden

Elmore Leonard is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij is bekend voor zijn no-nonsense stijl en rauwe realisme. Veel van zijn werken werden verfilmd, zoals ‘Get Shorty’ van Barry Sonnenfeld en ‘Out of Sight’ van Steven Soderbergh.

De Amerikaanse misdaadauteur en scenarist Elmore Leonard is overleden. Hij werd eerder deze maand getroffen door een beroerte. Leonard stierf thuis in Detroit omringd door zijn familie en werd 87. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC dinsdag onder aanhaling van een verklaring op de website van Leonard.

Elmore Leonard heeft 45 boeken geschreven en was bezig aan zijn 46ste. Veel van zijn werken werden verfilmd, zoals “Get Shorty” van Barry Sonnenfeld met John Travolta en Danny DeVito en “Out of Sight” van Steven Soderbergh met George Clooney en Jennifer Lopez. Quentin Tarantino baseerde zijn “Jackie Brown” (met Pam Grier en Samuel L. Jackson) op “Rum Punch” van Leonard.

De auteur werd in 1925 geboren in New Orleans. Hij schreef eerst westernverhalen, om in de jaren 60 over te schakelen op het schrijven van misdaadthrillers.

Leonard is bekend voor zijn no-nonsense stijl, zijn rauwe realisme en zijn spaarzame maar sterke dialogen. Leonard heeft vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content