Megafusie in boekenland: Standaard Uitgeverij en Ballon Media worden één bedrijf

Suske en Wiske en Jommeke komen bij dezelfde uitgeverij te zitten. © Standaard Uitgeverij

Standaard Uitgeverij en Ballon Media kondigen aan dat ze zullen fuseren. Alle personeelsleden en alle aandeelhouders blijven aan boord, klinkt het.

Standaard Uitgeverij en Ballon Media fuseren. Dat meldt Standaard Uitgeverij woensdag op zijn website. Met de nieuwe joint venture, die gewoon Standaard Uitgeverij ontstaat de grootste uitgever in Vlaanderen en belangrijkste Nederlandstalige stripuitgever in de Benelux, klinkt het.

Standaard Uitgeverij, opgericht in 1918, is al decennialang het huis van Vlaamse stripfiguren als Suske en Wiske, De Kiekeboes, Urbanus en Nero, maar ook publieksauteurs als Pieter Aspe, Jeroen Meus en Dirk Bracke. Zij komen nu onder één dak te zitten met Jommeke, Bollie en Billie en de andere stripfiguren van Ballon Media, al meer dan tien jaar de bevoorrechte partner van de uitgeverijen Dupuis, Dargaud, Le Lombard, Casterman en Glénat.

‘Het gaat om een pure samensmelting’, zegt Leen Lever, marketing manager bij Standaard Uitgeverij, aan Belga. ‘Alle personeelsleden en alle aandeelhouders blijven aan boord. De gesprekken werden al langer gevoerd en beide ondernemingen willen groeien.’ Het nieuwe fusiebedrijf moet ‘de thuishaven worden van zowel alle grote Vlaamse familiestrips en Nederlandse vertalingen van de grote Waalse en Franse stripreeksen, alsook van een kwalitatief aanbod van heerlijke boeken voor jong en oud’, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content