Meer dan een miljoen euro voor originele dubbele strippagina van Kuifje

Hergé © BELGA

Een originele dubbele pagina van Hergé uit het Kuifje-album “De scepter van Ottokar” is zaterdag tijdens een stripveiling in Parijs afgehamerd op 1,046 miljoen euro.

Dat deelde het veilinghuis Artcurial mee. “Het is pas de tweede keer dat een dubbele pagina van Kuifje de kaap van één miljoen euro overschrijdt”, zei expert Eric Leroy.

In oktober vorig jaar ging een andere originele dubbele pagina van “De scepter van Ottokar” (een vluchtpoging van Kuifje in een jachtvliegtuig) van de hand voor meer dan 1,5 miljoen euro bij Sotheby’s in Parijs. Artcurial had een bedrag tussen 600.000 en 800.000 euro geschat voor de laatste twee bladzijden van het album van de Belgische striptekenaar, die zaterdag werden verkocht door de Franse zanger Renaud, blijkbaar ook een verwoed stripverzamelaar.

Europese verzamelaar

De tekeningen in Chinese inkt en blauwe aquarel en gouache werd door een “Europese verzamelaar” telefonisch gekocht, aldus Leroy. “De scepter van Ottokar”, gepubliceerd in 1939, is het achtste album met de avonturen van Kuifje. Renaud kocht de dubbele pagina van de weduwe van de Franse striptekenaar Le Rallic, voor wie Hergé had gewerkt. “Dat kostte me destijds 100.000 Franse frank. Het was de zwaarste investering uit heel mijn collectie”, zei de zanger. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content