Lucinda Riley (55) overleden – auteur van ‘De zeven zussen’

De Ierse schrijver Lucinda Riley is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft Xander Uitgevers vrijdag in een persbericht aan Belga bekendgemaakt. Riley had al een paar jaar kanker. Ze werd wereldberoemd dankzij de boekenreeks ‘De zeven zussen’.

‘Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was’, laat haar familie in een verklaring weten. ‘We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren.’

https://twitter.com/lucindariley/status/1403366655250534401Lucinda Rileyhttps://twitter.com/lucindariley

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

‘Indrukwekkende levenskracht’

De reeks ‘De zeven zussen’ gaat over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomt in het ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst. Het zevende deel, ‘De zevende zus’, verscheen eerder dit jaar en was een grote bestseller. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt in 34 landen uitgegeven en er werden meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als ‘een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content