‘Kuifje in het land van Sovjets’ verschijnt binnenkort in kleur

Hergé © BELGA

‘Kuifje in het land van de Sovjets’, het eerste grote Kuifje-avontuur – gecreëerd in 1929 -, krijgt voor het eerst een gekleurde uitgave.

‘Kuifje in het land van de Sovjets’, het eerste stripalbum in de Kuifje-reeks van Hergé, zal op 11 januari 2017 uitgebracht worden in kleur. Dat maakten de uitgevers Moulinsart en Casterman donderdag bekend in een persbericht.

Het album dat dateert van 1929 en onbeschikbaar bleef tot in 1973, wordt beschouwd als de geboorte van Kuifje. Het is nooit door Hergé ingekleurd of herwerkt.

‘Met kinderlijk plezier, en gedreven door spel en zucht naar snelheid, richt Hergé zich tot de lezer in deze achtervolgingsrace waar vliegtuigen, auto’s, treinen, buitenboordmotoren en motoren er met grote snelheid tegenaan gaan. De tekeningen passen nog niet helemaal perfect in de stijl van de ‘klare lijn’, maar de jonge auteur van 21 jaar geeft toch al blijk van grote vaardigheid als beeldend romancier’, klinkt het in een bericht van de uitgevers Moulinsart en Casterman.

‘ Het aanbrengen van kleur is nu toevertrouwd aan Michel Bareau, met behulp van Nadège Rombaux, die deel uitmaken van de Studios Hergé. Door de kleuring verbetert de leesbaarheid en worden de tekeningen duidelijker.’

Zo krijgt Kuifje als het ware een nieuw album. De strip richt zich in de eerste plaats tot verzamelaars, en is vanaf 11 januari volgend jaar beschikbaar. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content