J.K. Rowling is klaar met Harry Potter

J.K. Rowling © Reuters

J.K Rowling heeft bevestigd dat Harry Potter and the Cursed Child de laatste passage van haar geesteskind is geweest. ‘Ik denk dat ik er nu klaar mee ben’, zegt ze. Al heeft ze dat al eerder beweerd.

Harry Potter and the Cursed Child is een toneelstuk waarin Harry en zijn vrienden te zien zullen zijn als 37-jarige ouders. Vorig weekend ging het stuk in première in Londen. Het script van Cursed Child verscheen tevens in boekvorm in de winkels en ging in sneltempo over de toonbank.

Maar wie dacht dat dit het begin zou zijn van een nieuwe reeks verhalen, komt bedrogen uit. Volgens Rowling is het verhaal van Harry Potter nu definitief uit. ‘Harry legt een hele weg af gedurende de twee toneelstukken. Het verheugt me dat de makers zo’n goed werk hebben geleverd. Maar nu denk ik dat ik er klaar mee ben.’

Voor de fans is er echter één troost. Rowling heeft in het verleden, na het vorige boek Harry Potter and the Deathly Hallows, ook al eens laten optekenen dat het Harry’s laatste optreden was geweest. Tot dus dit theaterstuk.

Verder kunnen de liefhebbers zich ook verheugen op de verfilming vanFantastic Beasts and Where To Find Them, een spin-off die zich afspeelt in dezelfde magische wereld als de Harry Potter-reeks. Rowling werkte bovendien ook mee aan het script. De film is tevens ingeblikt door David Yates, regisseur van de laatste vier Harry Potter-films.(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content