Google huldigt strippionier Winsor McCay

Vandaag is het precies 107 jaar geleden dat de strip Little Nemo van Winsor McCay voor het eerst verscheen in de kranten New York Herald en New York American. Google eert hem met een doodle.

Wie vandaag aan het googlen slaat, krijgt er meteen een heuse strip bij. De populaire zoekmachine huldigt strippionier Winsor McCay met een uitklapbaar dromenavontuur.

McCay (1869-1934) geldt ook als een pionier van de animatiefilm, maar hij is een eeuw later toch vooral bekend als de geestelijke vader van Little Nemo in Slumberland, die voor het eerst op 15 oktober 1905 in de kranten New York Herald en New York American verscheen. Het titelpersonage beleeft in zijn dromen allerlei wonderlijke avonturen. Iconisch is de episode waarin zijn bed lange poten krijgt en op wandel gaat.

Google huldigt die verjaardag met een uitklapbaar logo onder de noemer Little Nemo in Google-land. Wie rechts onderaan daarop klikt krijgt een volgende strook van de strip te zien, waarin de kleine Nemo ook geanimeerd door dromenland tuimelt. Blijkbaar werkt de animatie niet in Microsoft Explorer – daar krijg je gewoon een Google-logo in McCaystijl. Wie het kleinood wil zien, dient bijvoorbeeld Firefox als browser te gebruiken. (KJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content