Geen enkele Belg op de shortlist AKO Literatuurprijs

© Belga

Geen enkele van de zes Belgen die op de tiplijst stonden van de AKO Literatuurprijs 2013, heeft de shortlist gehaald.

Geen enkele van de zes Belgen die op de tiplijst stonden van de AKO Literatuurprijs 2013, heeft de shortlist gehaald.
Juryvoorzitter Patrick Janssens maakte vrijdagavond de namen van de zes genomineerden bekend in Nieuwsuur: Martin Bossenbroek (“De Boerenoorlog”), Jan Brokken (“De vergelding”), Wouter Godijn (“Hoe ik een beroemde Nederlander werd”), Joke van Leeuwen (“Feest van het begin”), Ilja Leonard Pfeijffer (“La Superba”) en Allard Schröder (“De dode arm”).

De jury koos de zes genomineerden uit een lijst van 25 boeken. De Belgische auteurs op de tiplijst waren Y.M. Dangre (“Maartse kamers”), Griet Op de Beeck (“Vele hemels boven de zevende”), Saskia De Coster (“Wij en ik”), Bernard Dewulf (“Verstrooiingen”), Kristien Hemmerechts (“Kronkelpaden van het geheugen”) en Annelies Verbeke (“Veronderstellingen”). De AKO Literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige boek wordt op maandag 28 oktober uitgereikt in het Museum Beelden aan Zee in Den Haag. De schrijver van het winnende boek krijgt een sculptuur van
Eugène Peters en een bedrag van 50.000 euro. Vorig jaar ging de prijs naar onze landgenoot Peter Terrin voor het boek “Post Mortem”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content