Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks

© /

Vlaanderens meest begeerde vrijgezel uit stripland krijgt haar eigen stripreeks: ‘Fanny K.’

De natte droom van het Vlaamse stripverhaal wordt ze wel eens genoemd: Fanny van de Kiekeboes, de tienerdochter van Marcel en Charlotte. Volgend jaar krijgt ze haar eigen stripreeks.

‘Fanny K.’ maakt een sprong in de tijd. Fanny en haar vriendinnen, Alanis en Tomboy, zijn enkele jaren ouder geworden. Ze zijn het huis uit, wonen in de stad en staan aan het begin van hun professionele leven.

In het eerste album ‘Moordgriet’ komt het populaire personage erachter dat een goede vriendin en fotomodel in Genève op een vreselijke manier is vermoord. Ze zweert de dader te vinden. Haar moed en doorzettingsvermogen zijn groot maar de tegenstander is zeer geraffineerd en niet aan zijn proefstuk toe, zo meldt WPG in een persbericht.

‘Moordgriet’ verschijnt op 12 april 2017 en is het eerste deel van een spannende trilogie.

Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks
© /

De nieuwe reeks wordt, net zoals ‘De Kiekeboes’, uitgegeven door Standaard Uitgeverij. Het scenario is van de hand van de bekroonde misdaadauteur Toni Coppers, terwijl de Franstalige Brusselaar Jean-Marc Krings instaat voor de tekeningen.

‘Het was niet de bedoeling dat ik dit zelf zou maken. Er moet een afstand zijn met de reguliere reeks’, zegt de bedenker van ‘De Kiekeboes’ Merho. ‘De scenarist was vrij vlug gevonden in mijn vriend en misdaadauteur, Toni Coppers. We kennen mekaar al een hele tijd en zijn fan van elkaars werk.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content