FACTS lokte 30.000 fantasy-fans naar Flanders Expo

© /

Fantasy- en sciencefictionliefhebbers verzamelden afgelopen weekend in Flanders Expo, in Gent, voor een nieuwe editie van FACTS, zeg maar de Comic Con van Vlaanderen.

In Flanders Expo is dit weekend de 26ste editie van FACTS gehouden, het grootste comics, science-fiction en animatiefestival in de Benelux. Normaal is er alleen zo’n beurs in het najaar, maar door de grote interesse was nu ook een lente-editie op poten gezet. En daar kwamen 30.000 fans op af, vaak verkleed in een of andere fantasy-personage.

Blikvangers onder de gasten waren onder meer Richard Dean Anders, bekend als MacGyver of luitenant-generaal Jack O’Neill (Stargate SG-1) en andere rollen in films en televisieseries. De vindingrijke ex-spion was bijzonder populair eind jaren tachtig en begin jaren negentig, maar kon ook nu nog op een hele schare trouwe fans rekenen. Er werd zelfs een extra (betalende) fotosessie toegevoegd aan het programma.

Ook acteurs, zoals Laurie Holden (Andrea Harrison in The Walking Dead), Tom Wlaschiha (Jaqen H’ghar in Game of Thrones) en Louise Brealey (Molly Hooper in Scherlock) tekenden present, net als comictekenaar Tony Moore, bekend van onder meer The Walking Dead.

Facts groeide dit jaar qua oppervlakte met een kwart tot 40.000 vierkante meter. Het tweedaagse evenement had naar goede gewoonte allerlei activiteiten op het programma, zoals vraag- en antwoordgesprekken met acteurs en tekenaars, spelen en demonstraties. Een halve hal werd verduisterd waarbij bezoekers in het decor van Counter-Strike aan een lasershooting konden deelnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content