‘De Bezige Bij Antwerpen stopt’

Walter Van den Broeck © Belga

De Bezige bij Antwerpen, het enige fonds dat zich in Vlaanderen voluit als literaire uitgever profileerde, stopt als apart uitgeeffonds.

Dat meldt De Standaard.

Henk Pröpper, directeur/uitgever van De Bezige Bij Amsterdam, kwam naar Antwerpen om de werknemers in te lichten. Oorzaak is een besparingsoefening bij het overkoepelend concern WPG.

“Zoals iedereen in dit vak zijn we aan het kijken hoe we rendabel kunnen blijven”, zegt Koen Clement, de algemeen directeur van WPG. “Daarom ontwikkelen we een model om onze kracht in België en Nederland sterker te maken.”

Hij denkt dat Antwerpen niet volledig verdwijnt, maar de verwachting is dat het gros van de uitgeefactiviteiten voortaan naar Nederland verhuist en er dus de facto geen zelfstandige uitgeefactiviteiten meer verricht worden.

Schrijvers?

Wat er met de schrijvers zal gebeuren, is nog niet duidelijk. WPG zal zich beraden wie het uit het fonds aan boord houdt.

De Bezige Bij Antwerpen is momenteel de uitgeverij van gevestigde schrijvers als Walter Van den Broeck en Paul Claes. Ook Tom Naegels, Jeroen Olyslaegers, Chika Unigwe, Ivo Victoria, Jeroen Theunissen, Gaea Schoeters en Marc Reugebrink publiceren er.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content