Dalilla Hermans in jury Libris Literatuur Prijs 2024

Picture regarding the Belga article "VUB kan drie jaar lang rekenen op expertise van 22 nieuwe fellows", distributed today, in BRUSSELS. BEST QUALITY AVAILABLE - BELGA PHOTO NILS QUINTELIER © Belga

Auteur en columniste Dalilla Hermans maakt deel uit van de vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024. Samen met vier andere juryleden zal ze de ingezonden romans van 2023 lezen en beoordelen en uit het aanbod een longlist, shortlist en winnaar kiezen.

Naast Hermans bestaat de jury uit: Lisa Kuitert (hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam), Joep van Ruiten (cultuurjournalist) en Vamba Sherif (schrijver, essayist, film- en boekrecensent). Kim Putters (voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad) zit de vakjury van 2024 voor. 

De Libris Literatuur Prijs is de prestigieuze onderscheiding voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar met een prijzengeld van in totaal 65.000 euro (2.500 euro voor elk van de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de uiteindelijke winnaar). De winnaar ontvangt ook een bronzen legpenning, ontworpen door Irma Boom.

Twee weken geleden won de Nederlandse schrijfster Anjet Daanje de Libris Literatuur Prijs 2023 voor haar roman Het lied van ooievaar en dromedaris.

Partner Content