Comics-legende Carmine Infantino overleden

De legendarische Amerikaanse striptekenaar Carmine Infantino is overleden. Infantino, de schepper van het legendarische Batman-logo, werd 87.

De legendarische Amerikaanse striptekenaar Carmine Infantino is in zijn woning in Manhattan overleden. Dat heeft de voormalige werkgever van de comics-legende, DC Comics, meegedeeld. Infantino, de schepper van het legendarische Batman-logo, werd 87.

De in 1925 in Brooklyn, New York, geboren Infantino werd wel eens “de redder van de superhelden” genoemd. Tientallen jaren tekende de man comics met avonturen van superhelden als Batman, Superman, Supergirl, Daredevil, Spider-Woman en andere Captains America.

Niet alleen gaf hij vele comics-figuren hun nu niet te miskennen uiterlijk, hij geldt ook als “de man die Batman redde”. Medio de jaren zestig blies hij immers de verkommerende vleermuisman nieuw stripleven in en bezorgde hij de held uit Gotham City, het alter ego van Bruce Wayne, het imago dat nu nog op hem wordt gekleefd.

Hij ontwierp onder andere het bekende zwart-gele Batman-symbool, een van de bekendste logo’s ooit. Infantino was ook betrokken bij het uitwerken van het script voor de eerste Superman-film, “Superman: the Movie” (1978). (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content