Belgische boekenwereld verliest stuwende kracht

'Iedereen die iets met strips in Vlaanderen had of heeft, sterft een beetje met dit nieuws' © Belga

Alexis Dragonetti is om het leven gekomen bij een auto-ongeval. Hij was oprichter en CEO van stripuitgeverij Ballon Media, die onder meer Jommeke uitgeeft, en de gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisatie achter de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen.

‘Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti’, klinkt het in een boodschap op de Facebookpagina van Ballon Media. ‘Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld.’Dragonetti reed zaterdag omstreeks 15 uur in nog onduidelijke omstandigheden met zijn wagen tegen de wand van de tunnel. Hij werd nog gereanimeerd en in kritieke toestand afgevoerd, maar is vervolgens aan zijn verwondingen overleden. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

De man zal gemist worden door iedereen die iets met strips of boeken te maken had. In de reacties weerklinkt zijn ‘groot hart voor het boekenvak.’ ‘Dragonetti heeft de hele vernieuwing van de Boekenbeurs op gang gebracht’, zegt Jo Nachtergaele van Ballon Media. ‘Hij was heel ondernemend en gedreven, en zat nog boordevol toekomstplannen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content