Behoud de Begeerte strikt Thé Lau voor Saint Amour

© Piet Goethals

De naam van Thé Lau, de Nederlandse muzikant en schrijver, wordt toegevoegd aan de affiche van Saint Amour. Onder meer Stefan Hertmans en Bert Dockx zijn ook van de partij tijdens de tournee.

Thé Lau vervoegt hiermee niemand minder dan Charlotte Van den Broeck, Ellen Deckwitz, Mirjam van Hengel, Stefan Hertmans, Ingmar Heytze en Gustaaf Peek.

De 62-jarige Nederlander zal voorlezen uit zijn roman ‘Juliette. Een liefde in snapshots’ en ook de gitaar zal tijdens zijn optreden nooit ver uit de buurt zijn. Hoewel de rockartiest aan keelkanker lijdt en de dokters hem ongeneeslijk verklaarden, draait Lau een maand lang mee met Saint Amour. Op de Nederlandse radio zei hij dat hij zich ‘springlevend’ voelt. ‘Ik heb mijn deadline overleefd,’ klonk het.

Dans en muziek

Quan Bui Ngoc en Daisy Ransom Phillips van Les ballets C de la B dansen op muziek van Verdi. Ook Bert Dockx is van de partij. De Belgische meestergitarist en zanger treedt solo op en brengt voor de gelegenheid materiaal van zijn band Flying Horseman, maar ook van zijn Nederlandstalige eenmansproject Strand en een aantal verrassende covers.

Saint Amour gaat in première in Nederland op donderdag 5 februari 2015 in Breda. Op woensdag 11 februari is Vlaanderen aan de beurt. De stadsschouwburg van Sint-Niklaas wordt de locatie van de Vlaamse première, waarna het literaire en muzikale programma door heel Vlaanderen tourt. (LP)

Surf voor meer info en de tourdata naar www.begeerte.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content