Advocaat krijgt boete voor lekken van J.K. Rowlings pseudoniem

© Reuters

De man die vorig jaar verklapte dat Robert Galbraith, de auteur van de roman ‘The Cuckoo’s Calling’, niemand minder was dan Harry Potter-schrijfster J. K. Rowling, moet een boete van 1.000 pond ophoesten wegens het schenden van de privacy-regels.

De man die vorig jaar verklapte dat Robert Galbraith, de auteur van de roman ‘The Cuckoo’s Calling’, niemand minder was dan Harry Potter-schrijfster J. K. Rowling, moet een boete van 1.000 pond (1204 euro) ophoesten wegens het schenden van de privacy-regels. Dat meldde donderdag de Britse openbare omroep BBC onder aanhaling van de advocatenvereniging SRA (Sollicitors Regulation Authority).

De lekker, een advocaat, kreeg ook een waarschuwing van zijn vereniging. Advocaat Chris Cossage had de beste vriendin van zijn echtgenote toevertrouwd wie achter het pseudoniem Robert Galbraith stak. De vrouw maakte dit nieuwtje vervolgens via Twitter wereldkundig.

Rowling zelf is al financieel gecompenseerd voor het lekken van haar pseudoniem. Dat – niet vrijgegeven – bedrag heeft zij aan een liefdadigheidsorganisatie geschonken. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content