150 auteurs tekenen present op Boektopia, waaronder Marieke Lucas Rijneveld en Bart De Wever

© Getty

Het driedaagse boekenevenement Boektopia zal eind oktober maar liefst 150 auteurs verwelkomen in Kortrijk Xpo. Maandag heeft de organisatie het volledige programma uit de doeken gedaan.

Tijdens de driedaagse vinden tal van voorstellingen en wel honderd signeersessies plaats. Ook wordt een boekenmarathon met 20 uur aan interviews gehouden. Verder loste Boektopia ook een reeks nieuwe namen van auteurs, dichters, tekenaars journalisten, wetenschappers en politici die aanwezig zullen zijn, zoals Marieke Lucas Rijneveld en Bart De Wever.

Boekenliefhebbers mogen een goed gevuld en gevarieerd programma verwachten tijdens Boektopia. Zo komen er zes belevingsroutes. Bezoekers kunnen op een interactieve manier tachtig nieuwe boeken ontdekken door het volgen van verschillende routes verdeeld in zes aparte thema’s. Daarnaast zijn er drie dagen lang voorstellingen gepland met in totaal meer dan zeventig auteurs, onder wie Ish Ait Hamou, Bart De Wever, Arnout Hauben en Marc de Bel. Na elke voorstelling is er een signeersessie.

Bezoekers zullen zich ook mogen verwachten aan muzikale optredens met onder meer Axl Peleman en Charel Cambré, Johan Verminnen en Willy Sommers, debatten, en panelgesprekken. Er staat ook een Boekenmarathon op het programma. Elk kwartier komt daarbij een auteur langs voor een kort interview en dat gedurende 20 uur in totaal. Bezoekers kunnen deze interviews live volgen in Kortrijk Xpo of via de livestream op Boektopia.be en Knack.be. Bezoekers kunnen boeken kopen in één centrale boekenwinkel in Kortrijk Xpo. Er zullen dus geen standen meer zijn per uitgever.

De boekendriedaagse vindt plaats van 30 oktober tot 1 november. De online ticketverkoop start morgen/dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content