Woensdag 8/9, 21.20 – VT4

Komen trouwen, zo zou je Zo zijn wij getrouwd het best kunnen introduceren. In dit nieuwe VT4-programma zijn vier zeer uiteenlopende bruiden te gast op elkaars feest; ze geven commentaar en punten, en wie op het einde van de rit het best heeft gescoord, mag gratis op huwelijksreis. ‘De vergelijking met Komen eten is niet uit de lucht gegrepen’, zegt eindredactrice Maria Lise van Lente. ‘Het format, dat oorspronkelijk Four weddings heette, is namelijk ook bedacht door ITV Studios. Als mensen terugkeren van een etentje kaarten ze altijd na in de auto: Was het eten lekker? Hoe was het huis ingericht? Hetzelfde als ze terugkeren van een trouwfeest: Wat had de bruid aan? Hoe was het eten? Was de misviering niet aan de lange kant? Ook Zo zijn wij getrouwd vertrekt dus vanuit uit het leven gegrepen situaties.’

Vinden jullie voldoende kandidaten die in min of meer dezelfde periode trouwen?

Van Lente: Inschrijvingen waren er voldoende, maar de puzzel moet inderdaad in elkaar passen. Niet enkel op het vlak van timing, we streven er ook naar om zo veel mogelijk uiteenlopende stijlen samen te brengen. We hebben een homokoppel dat heel flamboyant trouwt, maar ook een chique huwelijk in filmsterrenstijl aan de Côte d’Azur, een Vlaams meisje dat met een Marokkaanse jongen trouwt volgens de Marokkaanse traditie, een oer-Vlaamse trouw, een tuinfeest op z’n Amerikaans en een koppel dat heel eenvoudig huwt op het gemeentehuis waarop een fuif volgt.

‘Komen eten’ blinkt uit in eenvoud: een keuken, een tafel, meer heb je in feite niet nodig. Hoe gaat dat bij ‘Zo zijn we getrouwd’?

Van Lente: De koppels zijn te gast op elkaars trouwfeest. Dat is natuurlijk iets anders dan Komen eten. Bruidjes zijn soms jaren bezig met die ene dag. Daarom pakken we de opnames van Zo zijn wij getrouwd discreet aan: de mensen mogen eigenlijk niet merken dat we er zijn, we plaatsen niet eens tv-spots. We laten de bruidjes wel met elkaar praten, maar dat levert vooral leuke en soms ook emotionele momenten op.

En zijn de bruidjes wat lief voor elkaar?

Van Lente: Ja, hoor. Het bruidje mag op haar grote dag zelf zo weinig mogelijk van het programma merken, dus confronteren we haar dan ook zeker niet met de commentaar. Maar over het algemeen is die toch grappig en emotioneel. Zo zijn we getrouwd moet echte feelgood-tv zijn, een programma waarvan je zelf zin krijgt om te trouwen.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content