20.50 – één

Het belooft er vanavond wild toe te gaan bij Zo is er maar één, want de zes artiesten brengen elk een Nederlandstalig nummer rond het thema ‘Lijf en lust’. Opmerkelijke nieuwkomer in deze aflevering, is de Gentse band The Violent Husbands. Zij scoorden vorige zomer een bescheiden hit met hun nummer De boeren van vroeger, en speelden al in het voorprogramma van Flip Kowlier en Billie King. In Zo is er maar één steken ze vanavond hun handen diep in hun zakken, en zingen ze voor u De wilde boerendochter.

Jullie zongen vorige zomer over ‘De boeren van vroeger’ en brengen vanavond ‘De wilde boerendochter’ van Ivan Heylen. Dat kan geen toeval zijn.

Jason Dousselaere(frontman): Toch wel, want we hebben er niet zelf voor gekozen om De wilde boerendochter te brengen. Sterker nog: ik haat dat nummer! Nu ja, door het zelf te spelen, ben ik het wel wat meer gaan appreciëren, hoor. En gelukkig mochten we het voor Zo is er maar één in een nieuw kleedje stoppen.

In deze aflevering staat het thema ‘Lijf en lust’ centraal. Jullie op het lijf geschreven?

Dousselaere: Ja, eigenlijk past dat thema wel goed bij ons. Wij hebben het in onze nummers vaak over de vreemde kanten van lust en onlust. Voor alle duidelijkheid: onze nummers zijn niet autobiografisch, hè. Wij zingen enkel over wat we in onze fantasie hebben meegemaakt. (lacht) In tegenstelling tot Ivan Heylen. Volgens mij was zijn Wilde boerendochter wel erg autobiografisch (lacht).

Wat betekent het Nederlandstalige lied voor jullie?

Dousselaere: We vinden het best wel oké, maar zijn vrij chaotisch in die dingen. We zingen bijvoorbeeld ook in het Engels en het Brugs. Over ons imago hoeven we ons toch geen zorgen te maken, we hebben er namelijk geen. En dus kunnen we gewoon onze zin doen. De ene keer in het Engels, de andere keer in het algemeen Brugs.

Wat zijn jullie plannen voor de komende maanden?

Dousselaere: Onze debuutplaat is nog maar net uit, en misschien releasen we binnenkort een nieuwe single. En in de zomer hopen we op zoveel mogelijk festivalletjes te kunnen spelen. Daarnaast zijn mijn broer en Dave nog met een ander project bezig, en pruts ik zelf ook nog wat ‘kleinigheden’ in elkaar (lacht).

(F.D.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content