20.40 – ééna

Met de paasvakantie in zicht brengt Zo is er maar één een thema-uitzending over vakantie. E Viva España nog aan toe, denken wij dan tussen twee vlagen motregen door. En zo blijkbaar kleinkunstenares Mira met ons. Vanavond neemt zij de wereldhit van Samantha onder handen.

Maak jij in de zomer de Spaanse costa’s onveilig?

Mira: Niet echt, nee. Mijn ervaringen met Spanje reiken niet verder dan één citytrip naar Barcelona. Aan de Spaanse kust ben ik nog nooit geweest. Ik heb in de eerste plaats voor E Viva España gekozen omdat het bij mij heel sterk het gevoel van vakantie en zorgeloosheid oproept. Dat het nummer de lof van Spanje zingt is dan eerder bijzaak.

Wat vind je van het origineel van Samantha?

Mira: Het is een geweldig feestnummer met een enorm catchy refrein. Echt een kermisdeuntje waar je vrolijk van wordt. Omdat E Viva España internationaal zo’n dikke hit is geweest, lijken veel mensen vergeten dat het oorspronkelijk Belgisch is. Maar Samantha treedt er na al die jaren nog steeds mee op. Vorig jaar heb ik haar nog zien zingen en ik was onder de indruk. Ze zit nu in een rolstoel, maar ze is nog bijzonder kranig (Samantha lijdt aan MS; nvdr.).

Wat denk je nog te kunnen toevoegen aan zo’n platgecoverd nummer?

Mira: Ik zal er toch een lichtjes andere toets aan proberen te geven. Iets meer vakantie nog, en iets minder kermis. Het kitschelement willen we natuurlijk ook ten volle blijven uitspelen, daar ben ik zot van. Maar echt veel wil ik er nu nog niet over vertellen. Ook al omdat we nog veel met de band moeten repeteren.

Ga je het nummer in een Antwerps kleedje steken?

Mira: Nee hoor, in een Algemeen Nederlands. Het is een misvatting dat ik al mijn nummers in het Antwerps zing. Eigenlijk heb ik er zo maar twee. En daarin kan het niet anders, omdat ik een bepaald personage neerzet. Mijn andere liedjes zijn in verkavelingsvlaams – met ‘gij’ in plaats van ‘jij’ – maar eigenlijk ligt dat heel dicht bij Nederlands.

Heb je lang moeten nadenken over je deelname aan ‘Zo is er maar één’?

Mira: Nee, helemaal niet. De programmamakers toonden zich heel ruimdenkend en ze laten mij volledig mijn gang gaan met het nummer. Die vrijheid maakte voor mij ook de uitdaging groter om echt met het nummer aan de slag te willen gaan. Wel vind ik het jammer dat ik nog nooit met een eigen nummer op tv ben gekomen. Regionaal al wel, maar dat is niet hetzelfde. Nu is het ook weer met een cover. Maar ik klaag niet, mijn kans komt nog wel.

(A.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content