‘ZJET DIE PLOAT OFF’

Mag op Hurray for Washington zijn ploat wél uitspelen – en nog een heleboel andere: Sam Sparro, de flamboyante Australisch-Amerikaanse producer achter Happiness, ook bekend als Dat Lied Van Bart De Wever.

Wat zegt de naam Bart De Wever jou?

SAM SPARRO: Dat is de politicus die mijn plaat gebruikt heeft, zeker?

Vooral de man die je plaat wilde afzetten, maar inderdaad.

SPARRO: Mijn Belgische fans hebben op Twitter laten weten dat er iets gaande was in jullie land. Het nieuws is dus wel tot bij mij geraakt. Mijn eerste reactie was bezorgd: what the hell are they using my song for? Ik wil niet dat mijn naam, muziek en beeld voor dat soort doeleinden gebruikt wordt. Maar ondertussen vind ik het vooral ironisch. The Magician (De Wever speelde ‘Happiness’ in diens remix, nvdr.) is een Franstalige Brusselaar met heel andere politieke overtuigingen, en mij kun je ook niet echt van conservatief gedachtegoed verdenken. Het moet zowat de meest misplaatste context zijn waarin mijn muziek al gebruikt is.

Ik sluit me dus aan bij die tweet van The Magician: ik ben er niet blij mee, niemand heeft me gevraagd om het nummer te mogen gebruiken en ik steun geen enkele politieke partij. Maar hoe en waar ze je muziek gebruiken, heb je toch niet onder controle.

Over tot de orde van de dag dan: Hurray for Washington. Volgens de website kom je je favoriete Amerikasongs draaien. Laat ons raden: Sweet Home Alabama zit er niet tussen.

SPARRO: Ik ben geen hillbilly, neen. (lacht) Het zal vooral Amerikaanse muziek zijn, eerder dan muziek over Amerika. Kim Wildes Kids in America zal er wel tussen zitten, maar verder ben ik vooral van plan dingen als Prince, Madonna, Michael Jackson en MC Hammer te draaien – vooral veel disco, vermoed ik. Het zal wat van het moment afhangen. Als Romney wint, zie ik mezelf vooral depres-sieve Depeche Mode draaien – om een of andere reden denk ik bij ‘depressief’ meteen ‘Brits’. Als Obama wint, heb ik Celebration van Kool & The Gang klaarstaan.

Obamasupporter?

SPARRO:(lacht) Hoe heb je dát ontdekt? En misschien draai ik wel Happiness in de remix met die politicus. Ik hoor dat die het goed doet op het internet (de teller staat al op meer dan 200.000 hits, nvdr.). Zou dat geen goed idee zijn?

Zeg eens: zet die ploat af.

SPARRO: Wat? Trager.

Zet. Die. Ploat. Af.

SPARRO: Zjet die ploat off? Was dat oké? Wat betekent dat?

Dat ontdek je dan wel. Veel plezier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content